3D

Transparante Josephine geeft licht met heel haar body

Transparante Josephine geeft licht met heel haar body - gimmii
Josephine; de naam van schoonheden uit de tijd van Napoleon en Louis XIV, maar ook een beauty van ontwerper Sander Mulder. Zijn Josephine vloerlamp is een moderne interpretatie van een klassieke lamp. De vloerlamp wordt gevormd door 16 transparante vlakken in de contouren van de lamp.  Samen maken zij het driedimensionale beeld van de lamp.

Josephine vloerlamp by Sander Mulder


De basis van Josephine by Sander Mulder is transparant.  Klassiek, maar ook modern met een open karakter. Het licht dat via het midden zorgt voor een mooi schijnsel langs de buitenste randen is fenomenaal te noemen. Bovendien geeft niet alleen Josephine's kap licht, maar haar hele lichaam! Niets meer aan doen zou ik zeggen. Toch vond Sander Mulder nog meer toepassingen.
Josephine floorlamp Sander Mulder forest portrait

Kleurfilters


Sander Mulder ontwierp er namelijk 8 kleurfilter bij, die zijn Josephine een heel bijzondere touch geven. De lamp kan met de verschillende filters 8 kleuren aannemen: rood, groen, blauw, geel, roze, paars, oranje, en oker. Keus genoeg dus. Ook laat Mulder je kiezen uit een kap mét of zonder gravering. Stylish rustig of een tikje flamboyant. De gegraveerde versieringen zullen extra oplichten.

Josephine in Gimmii shop


Vloerlamp Josephine maakt deel uit van een serie verlichtingsarmaturen en is te koop in de Gimmii shop. De andere lampen uit deze collectie van Sander Mulder - tafellamp Marie-Louise en de kroonluchter Therese (XL) - zijn ook for sale.
In de online shop kun je kiezen of je Josephine ook kleurfilters wilt geven (€8 p stuk).Verder is Josephine dimbaar verkrijgbaar (meerprijs €120,00) en behalve de standaard versie ook met een gegraveerde kap te bestellen (meerprijs €191,00). Neem hiervoor contact met ons op via info@gimmii.nl of 030–2540811.
Josephine floorlamp yellow hood engraved version Sander Mulder
Josephine floorlamp yellow base Sander Mulder
Josephine footprint Sander Mulder yellow
Vloerlamp Josephine model standing
Josephine vloerlamp Studio Sander Mulder model
Josephine vloerlamp with closet by Sander Mulder
Photography: Niels van Veen & Sander Mulder

Volgende lezen

One Luminous Dot van Teresa van Dongen - gimmii
Shaped, dialogue between motion & matter - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.