kleed

Hide in Milaan

Hide in Milaan - gimmii
" Hide is zo'n mooi woord, aangezien het twee betekenissen heeft," zo begint Nienke Hoogvliet ons gesprek in Milaan, Zona Tortona. Hide betekent huid, maar ook ' je verstoppen'. De thema's kwetsbaarheid en bescherming heeft Nienke omgezet in haar twee Hide kleden, die je na ze gezien en gevoeld te hebben niet meer loslaten.

Kwetsbaarheid leidt to kracht


De maatschappij ziet kwetsbaarheid vaak als zwakte. Maar Nienke is van mening dat kwetsbaarheid juist  kan leiden tot kracht en bescherming. De huid in het algemeen inspireerde het design, aangezien dit orgaan de grens is tussen je innerlijke wereld en de buitenwereld.
Kleden_Hide_Nienke_Hoogvliet_Milaan_Gimmii

Hide kleden van Nienke Hoogvliet


Nienke ontwierp twee kleden; een fragiel roze plaid gebaseerd op mensenhuid en een stevig grijs beschermend kleed met kenmerken van een olifantenhuid. Echt prachtig, met ook nog een hemelse voelfactor! De patronen zijn met de hand getekend en vervolgens aangepast met de computer voor een unieke print.

Uniek ontwerp, unieke ontwerpster


Om het natuurlijke gevoel te pakken, werkte Hoogvliet met natuurlijke materialen zoals mohair, linnen en katoen. De Hide kleden worden afgewerkt met een handgenaaide zijden rand en verpakt in een handgemaakte tas. Schitterende unieke exemplaren van deze ook zo bijzondere ontwerpster. Het was een genoegen haar te leren kennen. Dank je Nienke.
P.s. Vanaf nu ook te koop in de Gimmii shop!
Hide_grijs_Nienke_Hoogvliet_foto_GimmiiHide_kleden_Nienke_Hoogvliet_foto_GimmiiHide_kleed_grijs_Nienke_Hoogvliet_foto_GimmiiHide_kleed_Nienke_Hoogvliet_foto_GimmiiHide_Nienke_Hoogvliet_foto_GimmiiHide_plaid_Nienke_Hoogvliet_foto_GimmiiHide_plaids_Milaan_Nienke_Hoogvliet_photo_GimmiiHide_presentatie_Milaan_Nienke_Hoogvliet_foto_GimmiiKleden_Hide_Nienke_Hoogvliet_Milaan_GimmiiNIenke Hoogvliet met Hide kleden in Milaan _ foto Gimmii

Volgende lezen

Colour Globe & more bij MOOOI - gimmii
Lampen met een eigen verhaal... - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.