barkruk

Berlage trio van Richard Hutten voor Gispen

Berlage trio van Richard Hutten voor Gispen - gimmii
Berlage van Richard Hutten voor Gispen is een serie die bestaat uit een stoel, een kruk en een barkruk. De Berlage meubels hebben een massief houten frame en hand bespannen zitting. De serie is gebaseerd op de zetelstoel van architect en stedenbouwkundige Hendrik Petrus Berlage. Hij ontwierp de originele zetelstoel voor de familie Van Hengel.

Berlage collectie met singels als publiekstrekker


De originele zetel was bekleed met singles. Dit zijn banden die aan de onderkant van de stoel zijn vastgezet en die onder de bekleding van de originele Van Hengel stoel kriskras waren verbonden op het frame. Wat toen verborgen was, is nú juist de grote publiekstrekker. En omdat de zitting hand bespannen is, is iedere stoel, barkruk of krukje uniek!
Eetkamerstoelen Gispen in setting

Extra stoer


De Berlage meubels hebben extra grote banden: extra stoer dus. Het frame van de Berlage stoel is er in eiken, de Gispen barkruk in eiken of zwart en van het bijbehorende Gispen krukje in eiken, witte lak of zwart. De banden/singles zijn verkrijgbaar in 6 kleuren: blauw, bruin, groen, rood, wit, zilver en zwart.  Hier is het enthousiasme zo groot, dat deze collectie met liefde is opgenomen in de Gimmii shop.
Gispen Berlage stoel Gispen Berlage stoel blauwe zittingGispen Berlage stoel groene zittingBerlage barkruk van Richard Hutten voor GispenGispen barkruk van Richard HuttenBerlage barkruk van GispenBerlage barkrukkenBerlage barkruk en lage kruk van Richard Hutten voor GispenBerlage kruk van Richard Hutten voor GispenWit gelakte Berlage kruk van Richard Hutten voor GispenBerlage krukje van GispenKruk van Richard Hutten voor Gispen - zwart, eikenBerlage krukjes van Richard Hutten voor GispenBerlage kruk van Gispen - wit gelakt en eiken

Volgende lezen

The perfection of ageing - gimmii
Lenige Leaning Bench van Izabela Boloz - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.