cd

Buitenaardse sferen met Fresnel hanglamp

Buitenaardse sferen met Fresnel hanglamp - gimmii
Voor Dirk Vander Kooij is het onderzoeksproces naar nieuwe materialen en productietechnieken net zo belangrijk als het eindresultaat. Aan de Fresnel hanglamp had hij weer een mooi project.

Recycling CD's

Dirk van der Kooij maakte zijn Fresnel hanglamp van gerecycleerde CD's. Dirk was al enige tijd aan het experimenteren met het creëeren van transparante objecten. Dit gebeurde allereerst met nieuw plastic. Hij was tevreden over de vormen die hij er mee kon maken, maar niet over het wat harde, onplezierige licht. De zoektocht ging verder, nu met gerecycleerde materialen. Tot zijn vreugde ontdekte hij dat je van gerecycleerde CD's prachtig transparant plastic kunt maken, dat warmer licht geeft. De vorm heeft ook zo zijn eigen reis. Is het een hemellichaam, of een UFO of... Het prikkelt sowieso de fantasie. Vorm en naam komt van de Fresnel lens; een speciale lens die licht concentreert in een relatief nauwe straal. Dit wordt gebruikt bij bijvoorbeeld vuurtorens, zoeklichten en navigatielichten.

360 LED lampjes, vorm en comfort

In de Fresnel lamp zitten maar liefst 360 LED lampjes verwerkt. De vorm van de lamp zorgt er voor dat het licht naar boven en beneden schijnt. Ook aan comfort is gedacht: de gelaagde structuur verspreid het warme licht, dus het is niet onprettig om in de lamp te kijken. De Fresnel hangt aan een kop en kogelgewricht zodat je hem naar wens kunt richten. De Fresnel hanglamp in 36 cm, 52 cm of 68 cm diameter is te koop in de Gimmii shop. Fantastisch voor in woonkamers, kantoren en projecten. Heb je (project)vragen, mail ons dan op info@gimmii.nl. Fresnel hanglamp Melting Pot Table RvR Chair Photo Studio Dirk Vander Kooij Fresnel Pendant Lamp Photo Studio Dirk Vander Kooij Fresnel lamp60 Dirk Vander Kooij Kazerne Fresnel hanglamp 60 Dirk Vander Kooij Kazerne Fresnel Pendant Lights 45cm and 60cm Dirk Vander Kooij Photo Ruud Balk DDW Fresnel Pendant Lights 45cm and 60cm by Dirk Vander Kooij Photo Ruud Balk Photo's: Studio Dirk Vander Kooij

Volgende lezen

Gieters die gewoon in het zicht mogen blijven - gimmii
Creatief met (allesbehalve) kurk - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.