Studio Glithero

Blauwe vazen in een rode appel

Blauwe vazen in een rode appel - gimmii
Momenteel vindt in de Rotterdamse Vivid Gallery een expositie plaats van Studio Glithero, een Engels-Nederlands ontwerpduo bestaande uit Tim Simpson en Sarah van Gameren. Glithero heeft de eer om de eerste expositie te vormen in het nieuwe onderkomen van Vivid Gallery. Een goede gelegenheid om even stil te staan bij zowel Galerie Vivid en Studio Glithero. Verhuizen met lef Vivid profileert zich al meer dan tien jaar op het grensvlak van kunst en design. Voorheen was de galerie gevestigd in de William Boothlaan in Rotterdam, een zijstraat van de culturele hotspot Witte de Withstraat. Of het vertrek van Vivid het begin inluidt van de teloorgang van de Witte de Withstraat en omgeving laat ik in het midden, maar feit is wel dat de verhuizing naar de nieuwe locatie van lef getuigt. Red Apple De nieuwe locatie bevindt zich op het Wijnhaveneiland in Rotterdam. Een gebied met oneindig veel potentie, ingeklemd tussen de Maas en de binnenstad. Of die potentie waargemaakt wordt in de huidige grootschalige herontwikkeling valt nog te bezien. Imponerende hoogbouw moet het wijnhavenkwartier in ieder geval van de nodige levendigheid en intensiteit voorzien. In dit hoogbouwgeweld valt de zogenaamde Red Apple het meest op en op de begane grond van deze rood-zwarte toren heeft Gallery Vivid haar intrek genomen.

Blauwe vazen De opening van de expositie en daarmee tevens de opening van de galerie vond plaats op zondag 5 september. Het tentoongestelde werk van Studio Glithero bevat onder andere ‘Blueware’. Het oppervlak van deze tegels en vazen is geïmpregneerd met lichtgevoelige chemicaliën. De ontwerpers hebben er bloemen opgeplakt alvorens ze bloot te stellen aan UV-licht. Dankzij het UV-licht kleurt het oppervlak blauw behalve daar waar de bloem is aangebracht. Zo legt men het vluchtige bestaan van de bloem vast op de gevoelige plaat.

De manier waarop Studio Glithero tot deze producten is gekomen is een prachtig poëtisch proces. Enige minpuntje is dat je als bezoeker alleen de eindproducten te zien krijgt terwijl het mooie en vernieuwende toch vooral in de productiemethode ligt. Het zou de expositie ten goede komen om juist dat proces wat meer te tonen. Het werk van Studio Glithero is nog tot 24 oktober te zien in Vivid Gallery aan de Scheepmakershaven 17 in Rotterdam. Foto tegels: Petr Krejci Foto vazen & red apple: Reinier de Jong

Volgende lezen

Unexpectable - gimmii
Kasten met een verhaal - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.