aardewerk

Count Z, een eerbetoon aan Zweitse Landsheer

Count Z, een eerbetoon aan Zweitse Landsheer - gimmii
De Count Z tafellamp van Kranen/Gille is een van de eerste producten die gelanceerd wordt voor het ‘Zweitse Revisited’ project. Een groots en meeslepend eerbetoon aan Zweitse Landsheer (1928-2010), oprichter van keramisch atelier Cor Unum. Stukken als de Bouquet vaas, Porron of de Diabolo cup inspireren Jos Kranen en Johannes Gille tot nieuwe, hedendaagse ontwerpen met een industriële uitstraling.

Tafellamp Count Z van Kranen/Gille en Cor Unum

Count Z vertelt een verhaal over de geschiedenis van de keramiek maar neemt je tegelijk mee naar het heden. Het is design met een prachtige vormentaal en functionaliteit. De lamp, gemaakt van aardewerk, is in drie varianten verkrijgbaar bij Gimmii. De lamp met een peer heeft een rustige uitstraling. Ook zijn twee of drie peren in de lamp mogelijk. De laatste geeft een bombastisch gevoel van schoonheid en lef. Count Z 3-3 KranenGille for CorUnum

Count Z tijdens Ventura Lambrate in Milaan

Wij zagen de lamp voor het eerst in het echt tijdens de presentatie van Cor Unum in het hart van Ventura Lambrate in Milaan. Tijdens de feestelijke presentatie waarbij veel designers aanwezig waren net als de beroemde architect, auteur en ontwerper Allesandro Mendini, mochten we kijken, voelen en natuurlijk beleven. Kranen/Gille lieten hun eigen vormentaal los om in het designers hart van Zweitse te kruipen. Dit resulteert in nieuw, prikkelend Dutch design met internationale allure.

"Een werkstuk draagt in zich meer Dan het zintuiglijk waarneembare De laag er onder wordt voelbaar Het onzeglijke wordt hoorbaar"

Zweitse Landsheer

Count Z 1-3 Kranen Gille for Cor Unum

Count Z 2-3 Kranen Gille for Cor Unum

Count Z 3-3 Cor Unum design KranenGille

Count Z Kranen Gille Gimmii Milaan

Count Z Kranen Gille Gimmii Milaan

Kranen-Gille Count Z lamp collection Cor Unum Milan

Foto 1-5 Monique Slabbers, Foto 6-7 Nanda Rave, Gimmii.nl, Foto 8 Marije Kuipers

Volgende lezen

Amsterdamse kast XXX - gimmii
VENN VIEW geometrische snijplanken - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.