Design kroonluchters

De sensuele Copper Cone

De sensuele Copper Cone - gimmii
In Milaan werden we naar de lampen van Marnix de Stigter getrokken. Hun roodkoperen uitstraling en golvende bewegingen werkten als een magneet. De Stigter haalde een Master in Design aan de TU in Delft en was dit jaar te zien bij de expositie Tuttobene Meet & Matter tijdens de Designweek in Milaan. We spraken met hem over zijn bijzondere lampen.
copper cone Marnix de Stigter Tuttobene Milaan 2014

Copper Cone


Het ontwerp terugbrengen naar de essentie is het motto van de Stigter. Geïnspireerd door de natuur en het strakke ritme van de wiskunde maakt hij de Copper Cone lampen handmatig in zijn studio in Rotterdam. De lamp bestaat uit zeven kleine- en zeven grote kegelvormen en door dit samenspel ontstaat een vloeiende beweging. Het licht speelt met de kegels en zorgt voor een prachtig reflecterend effect. Door de keuze van het materiaalgebruik en de spannende bewegingen zijn de lampen zowel overdag als 's avonds een lust voor het oog.
copper cone Marnix de Stigtercopper cone Marnix de Stigter Tuttobene Milaan 2014copper cone Marnix de StigterMarnix de Stigter portret Nanda Rave Gimmii Magazinecopper cone Marnix de Stigter Tuttobene Milaan 2014copper cone Marnix de Stigter Tuttobene Milaan 2014
Locatie: Tortona Design District
Fotografie: 1 & 3 Marnix de Stigter | overig: Nanda Rave | Gimmii Magazine

Volgende lezen

Paul Heijnen's Korte Metten - gimmii
Lotty Lindeman & Wouter Scheublin - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.