architectuur

Architectonische lamp met 300 onderdelen

Architectonische lamp met 300 onderdelen - gimmii
De Cooling Tower lamp van Studio Mieke Meijer verdient absoluut een plekje in de spotlight. De zwart-wit foto’s van industriële installaties van het kunstenaarsduo Bernd en Hilla Becher zijn namelijk een onuitputbare inspiratiebron voor het enorm getalenteerde duo Mieke Meijer en Roy Letterlé.

Cooling Tower lamp


Zo zijn de Cooling Tower hanglampen een overduidelijke transformatie van een koeltoren van een energiecentrale tot stoere lampen voor in de woonkamer. Door de functie te veranderen wordt een nieuw product gecreëerd. De lamp heeft deels dezelfde industriële schoonheden als de originele koeltoren, maar door de verandering in schaal laat Studio Mieke Meijer nog meer mooie details zien in de lamp. Mieke Meijer gebruikt maar liefst 300 onderdelen.
Mieke Meijer Cooling Tower lamp detail

Lamp met architectonische feel


Industriële gebouwen zijn uitzonderlijk gebouwde objecten. De architectonische vorm is volledig functioneel. In de 20e eeuw zijn de meeste van deze gebouwen afgebroken omdat hun functie vervlogen was en zij geen economisch belang meer diende. De foto's van Becher blijven de enige visuele overblijfstel van deze structuren. Mieke Meijer werd geïnspireerd om deze uit de gratie geraakte industriële vormen in een nieuwe context te plaatsen. Door de schaal waarop gewerkt wordt te verkleinen en met volume te spelen, creëert Mieke Meijer autonome interieur objecten met een architectonische feel. Met voor ons als hoogtepunt de Cooling Tower lamp.
De Cooling tower lamp is wit, gemaakt van staal, lexan (loycarbonaar-PC) en rood draad en zoals gezegd samengesteld uit meer dan 300 onderdelen: zichtbaar vakkundig handgemaakt. Van ons moest hij persé in de Gimmii shop. Voor wie ook enthousiast is geworden: deze hanglamp met architectonische feel is verkrijgbaar in 3 maten, Small  Ø50 cm x H70cm, Medium Ø70cm x H70cm en Large Ø80 x H100cm.
Bekijk ook de ander producten van Studio Mieke Meijer in onze gimmii shop, bijvoorbeeld de luchtige Vakwerken kast.
Mieke Meijer Koeltoren lampen alle matenMieke Meijer Koeltoren lamp SmallCooling Tower lamp van Studio Mieke Meijer Large


Volgende lezen

Houten schaal met 16 lagen ambachtelijke lak - gimmii
Over the rainbow van Scholten & Baijings - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.