David Derksen

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Spiegeltje spiegeltje aan de wand - gimmii

Bijzondere spiegels


Een bekende zin uit een eeuwenoud sprookje. Maar hoe zou de spiegel van de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje er inmiddels uitzien? Als je het werk van David Derksen en Lex Pott bekijkt zou je je daar een voorstelling van kunnen maken. Zij creëerden een reeks uiterst bijzondere spiegels waar vergankelijkheid een grote rol speelt.
metalen bijzettafel Photographer Jeroen Van der Spek

Transience Mirror


Met zijn project 'Transience mirror' laat hij zien hoe prachtig een geoxideerde spiegel kan zijn. Door de geometrische vormen van deze bijzondere spiegels en de vormen waarin de ouderdom versneld zichtbaar wordt ontstaat een fascinerend object die je terug in de tijd brengt.
metalen bijzettafel Photographer Jeroen Van der Spek

Het proces


Het verouderen van een spiegel duurt jaren en jaren, maar Derksen versnelt en manipuleert het oxidatie proces van zilver door zwavel te gebruiken. Hierdoor ontstaat een patroon van helder zilver naar verschillende tinten goud, bruin, paars en blauw. De schoonheid die we zoeken in een spiegel staat in prachtig contrast met het proces van veroudering door oxidatie. De boze stiefmoeder zocht een onafgebroken erkenning van haar schoonheid, maar is het juist niet de schoonheid van veroudering die we zouden moeten zien?
Kijk voor nog meer prachtige producten van David Derksen in de Gimmii shop.
bijzondere spiegels gimmiispiegel-derksen-gimmbijzondere spiegels gimmiiiibijzondere spiegels gimmiigimmii-dersksengimmii-dersksen

Volgende lezen

Lazy Suzy maakt het je gemakkelijk - gimmii
Kleurrijk minimalisme - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.