ddw

Een Bats voor je Gat

Een Bats voor je Gat - gimmii
In Zwolle, waar ik geboren ben, kon je vroeger 'een bats voor je bek krijgen'. Dan moest je maken dat je wegkwam of je mouwen opstropen en vechten als een vent. Er bestaan gelukkig ook andere batsen. Zo is een bats ook een schep met een wat gebogen steel die specifiek is bedoeld om er dingen mee op te scheppen en te verplaatsen.
Prikkelend
Nic Roex ging met deze bats aan de slag en ontwierp de Batsenkruk. Zijn ontwerpen moeten tot de verbeelding spreken waardoor je begrijpt wat je ziet. Nic werkt daarom met herkenbare elementen. Door te spelen met het herkenbare element, wordt de verbeelding geprikkeld en wordt de kijker gedwongen tot nadenken.

Herkenbaar

‘De Batsenkruk’ bevat ‘de bats’ als zo'n herkenbaar element. Door de bats uit zijn oorspronkelijke context (noeste arbeid) te halen en deze in een niet voor de hand liggende context te plaatsen (ter ontspanning) wordt het moment van herkenning in eerste instantie uitgesteld.
?!
Doordat de bats en de steel dezelfde kleur hebben, ontstaat een eigen beeldvorming. En omdat de bats dezelfde contouren heeft als de billen, communiceert deze niet alleen als bats maar ook als zitvlak. De hersenen zoeken naar de juiste definitie: zitvlak of bats!?
De Batsenkruk is te koop in de Gimmii shop voor € 275 met betonnen voet of € 330 met voet van mahoniehout.

Volgende lezen

Omvormverdeelfabriek Boedelbank - gimmii
Isabel Berglund in samenwerking met Droog - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.