bureaulamp

Balance van Mieke Meijer

Balance van Mieke Meijer - gimmii
Twee balancerende stokken die verbonden worden door een draadje. Uit meer dan dat bestaat de Balance lamp van de Nederlandse designer Mieke Meijer niet. Daarentegen is het verhaal achter de lichtbron omvangrijker. Balance is namelijk een LED-lamp die de gebruiker uitdaagt de juiste balans te vinden. “De wil om de lamp te laten branden, moet sterker zijn dan de angst om het evenwicht te verstoren”, zo vertelt Meijer over haar ontwerp.

Kwetsbaarheid

Meijer ontwierp de lamp (een bureau- en een vloerlamp) voor ‘Untouchables', een expositie die te zijn was tijdens de Dutch Design Week in 2011 en in het teken stond van kwetsbaarheid. Meijer’s reactie op het thema was dat het te allen tijde gaat om het vinden van de juiste balans. Dit verbeeldde ze vervolgens in een lamp. In de horizontale stok zit een LED-strip. Over de lengte van de twee stokken is een messing strip aangebracht. Zodra de strips elkaar raken is het elektrisch circuit rond en gaat de lamp branden. De lamp is verstelbaar door de horizontale stok te verschuiven. Meijer heeft tijdens Salone del Mobile een verbeterde versie van de Balance lamp gepresenteerd onder de naam Balance 2.0. Nieuw in de serie is een plafondvariant binnen hetzelfde concept.

Verkoopinformatie

In 2015 is de Balance lamp door Studio Mieke Meijer gepresenteerd in koper: Balance Copper. Deze prachtige variant is te koop in de Gimmii shop. Zou je hem bijvoorbeeld in messing of geoxideerd messing (dan heeft het messing een bruine gloed waardoor het iets minder glimt) neem dan contact op met info@gimmii.nl.

Volgende lezen

DIY-shirts van Phebe Lilian - gimmii
Wiskundige meubels - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.