autofficina

Autofficina: Dutch design in sloop-garage

Autofficina: Dutch design in sloop-garage - gimmii
Milaan is bij uitstek de plek om kennis maken met opkomend jong talent. Zij tonen hun werk vaak in geïmproviseerde showrooms, lege loodsen, werkplaatsen en industriële fabriekspanden. Bij de groepspresentatie Autofficina, in een autogarage die op het punt stond gesloopt te worden, troffen we een fraai stilleven aan van diverse Eindhovense en Rotterdamse ontwerpers.. Autofficina wordt georganiseerd door zes zelfstandige ontwerpstudio’s in een autogarage die op het punt staat gesloopt te worden. Binnen, in het half duister tegen afgebladderde muren, is zorgvuldig een stilleven gecreëerd, waarin de meubel en accessoires van de verschillende ontwerpers elkaar qua vorm, kleur en textuur aanvullen en versterken. Ze zijn helemaal happy met hun plekje in Ventura Lambrate. In deze nieuwe zona bruiste en sprankelde het als vanouds. Met opzienbarende noviteiten, ontwerpers met een verhaal, een goed publiek en een relaxte sfeer. Zoiets kun je niet creëren, dat moet ontstaan. AUTOFFICIA Vij5Beste borrel Als wij er komen, is de persborrel net achter de rug. Tientallen lege flessen wijn en kratten bier bevestigen dat hun feestje een succes was. De hapjes waren in stijl opgediend in gereedschapskisten, oude velgen deden dienst als buitenhaard. En de ontwerpers? Die zitten gezellig met z’n allen in een oude smeerput. Ciao!

DSC00244

DSC00259Ciao! De deelnemers aan de groepspresentatie Autofficina (v.l.n.r): David Derksen, Renee Mennen (rENs), Wieke van den Hengel, Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst (ontwerplabel Vij5), Reinier de Jong, Willem de Ridder, Stefanie van Keijsteren (rENs), Bas van Raay en Claudia Marijnissen.

Volt tafel van Reinier de Jong. Geometrische facetvormen zorgen voor een fascinerende dynamiek.

Volt tafel van Reinier de Jong. Geometrische facetvormen zorgen voor een fascinerende dynamiek.

Dit houten kastje van het Eindhovense damesduo rENs (Renee en Stephanie) staat op wel hele hoge poten.

Dit houten kastje van het Eindhovense damesduo rENs (Renee en Stephanie) staat op wel hele hoge poten.

Vrijstaande heater van Bas van Vraay.

Vrijstaande heater van Bas van Vraay.

Kast Undercover Beauty van Willem Deridder; gemaakt van spaanplaat met een dun laagje wit composiet laminaat, waarin bloemen gegraveerd zijn die zo op rijke wijze de goedkope basis tonen.

Kast Undercover Beauty van Willem de Ridder; gemaakt van spaanplaat met een dun laagje wit composiet laminaat, waarin bloemen gegraveerd zijn die zo op rijke wijze de goedkope basis tonen.

Aluminium hanglamp Lloop van Ontwerpduo voor designlabel Vij5. Door simpel het snoer in te korten of langer te maken, krijgt de lamp zijn ‘decoratie’.

Aluminium hanglamp Lloop van Ontwerpduo voor designlabel Vij5. Door simpel het snoer in te korten of langer te maken, krijgt de lamp zijn ‘decoratie’.

Koperen kastje van David Derksen met tal van leuke laatjes.

Koperen kastje van David Derksen met tal van leuke laatjes.

Volgende lezen

Hot Spot Ventura Lambrate in Preview Milaan (6) - gimmii
Jo Meesters: eco meester - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.