stoelen

Additions to the family van Tessa Koot

Additions to the family van Tessa Koot - gimmii
Wij verwelkomen Bruus, Cas-Julius, Frederique, Kim, Benno, Rosaliz, Rutger, Sally, Tessa, Big Boss Daddy en Mother’s Milk ‘the one we could happily live without’. Allemaal leden van Additions to the family, de nieuwe serie meubels van ontwerper Tessa Koot.
Alle familieleden zijn losjes geïnspireerd op een aantal onverwachte nieuwe leden van haar eigen gezin. Uiteindelijk is het een handgemaakte collectie geworden van elf unieke, organisch gevormde stukken. Niet persé gemaakt om comfortabel te zijn, maar wél allemaal even kleurrijk.
Onverwacht zacht
Additions to the family bestaat uit tien stoelen, een grote tafel en een Gaudiaanse variant van een kaptafel. De hele collectie wordt door Tessa met de hand gebeeldhouwd met verschillende materialen zoals pur, tape en mdf. De stoelen en de tafel zien er qua comfort (...of het gebrek eraan) hetzelfde uit, toch zijn de stoelen wél zacht. Deze worden tijdens het maken namelijk bekleed met zachte polyurea.

Volgens Tessa bestaat de familie uit twee vaders, twee moeders, drie zussen en vijf broers waaronder minimaal een vleeshandelaar, een tienermoeder, een gelukkige huisvrouw, een miljonair, een misdadiger, een één-jarige en een 'Paris Hilton'-achtig type. You do the math!
Tuttobene Milan
Additions to the family is t/m 22 april te zien op de expositie van Tuttobene tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan.

Fotografie: Lisa Klappe

Volgende lezen

Tafelstukken van Daphna Laurens - gimmii
FACETURE serie van Phil Cuttance - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.